Εξόρμηση στο βουνό των θεών

Η προγραμματισμένη εξόρμηση του συλλόγου στο βουνό των Θεών θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26-27-28 Ιουνίου 2022.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

(Συνοπτικό, θα ακολουθήσει αναλυτικό)

26/6 Κυριακή:

Αναχώρηση το πρωϊ από το λιμάνι της Κέρκυρας με προορισμό το Λιτόχωρο Πιερίας, όπου θα φτάσουμε το μεσημέρι. Μικρό διάλειμμα και νωρίς το απόγευμα αναχώρηση με το πούλμαν για τη θέση “Γκορτσιά” από όπου θα ξεκινήσει η πορεία προς το καταφύγιο Πετρόστρουγκα, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Ώρες πορείας 2,5-3.

27/6 Δευτέρα:

Αναχώρηση από το καταφύγιο Πετρόστρουγκα προς το οροπέδιο των Μουσών και το καταφύγιο “Γιόσος Αποστολίδης” όπου θα φτάσουμε μετά από 3,5 ώρες.  Τακτοποίηση και αναχώρηση για πορεία προς την κορυφή Σκολιό. Επιστροφή στο καταφύγιο και διανυκτέρευση.

28/6 Τρίτη 

Αναχώρηση από το καταφύγιο “Αποστολίδης”  με κατεύθυνση τη θέση “Πριόνια” με ενδιάμεση στάση για καφέ /αναψυκτικά στο καταφύγιο “Αγαπητός” (Ζολώτα). Ανάλογα με την ώρα άφιξης στα Πριόνια,όπου θα μας περιμένει το πούλμαν, αν υπάρχει περιθώριο χρόνου, θα γίνει κατάβαση του φαραγγιού το ποταμού Ενιπέα με τελικό προορισμό το Λιτόχωρο. Εν συνεχεία επιστροφή στην Κέρκυρα.

Σημ: Οι διανυκτερεύσεις σε σκηνή είναι εφικτές, θα πρέπει όμως να ενημερωθούν οι αρχηγοί της εξόρμησης, ώστε να ενημερωθούν  αντίστοιχα και τα καταφύγια.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΚΟΣΤΟΣ

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα περιοριστεί στου 30 για λόγους ασφαλείας και συνοχής του γκρουπ. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 27/4/22 τις ώρες λειτουργίας των γραφείων του συλλόγου.

Θα μπορούν να εγγραφούν μόνο όσοι /όσες ήταν εγγεγραμμένα ταμειακώς εντάξει μέλη του συλλόγου έως την 10 Απριλίου 2022. Τυχόν νέα μέλη που θα εγγραφούν μετά αυτή τη ημερομηνία και θελήσουν να συμμετάσχουν στην εξόρμηση, θα τεθούν σε λίστα αναμονής με σειρά προτεραιότητας.

Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές με ταυτόχρονη προκαταβολή ποσού 40 Ευρώ. Το συνολικό κόστος εκτιμάται με τα σημερινά δεδομένα σε 90 Ευρώ, (πούλμαν, φέρυμπόουτ και 2 διανυκτερεύσεις στα καταφύγια).

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κέρκυρας μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση και να εξοφλήσουν την ετήσια συνδρομή των 15 Ευρώ (ζευγάρια το δεύτερο μέλος 10€ / φοιτητές 10€).

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 6980944576.(ΠΡΟΣΟΧΗ: Το τηλέφωνο του συλλόγου είναι ανοιχτό ΜΟΝΟ τις ώρες που είναι ανοιχτά και τα γραφεία).

ΥΓEΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ – COVID 19

Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικα πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατα το χρόνο της εξόρμησης καθώς και τυχόν υγειονομικές διατάξεις που αφορούν τα καταφύγια κατά τον ίδιο χρόνο.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Θα κοινοποιηθεί αργότερα λίστα με υποχρεωτικό και προαιρετικό εξοπλισμό. Επισημαίνεται ότι ο υποχρεωτικός εξοπλισμός θα ελεγχθεί από τους αρχηγούς της εξόρμησης πριν  την αναχώρηση.

Πληροφορίες: Σπύρος Μάθεσης τ. 6972700279  και Αγγελική Μηνά τ. 6946712380