Νότια Κέρκυρα coast to coast

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας, μαζί με τον Πεζοπορικό Σύλλογο Μαραθιάς, οργανώνει την διάσχιση της νότιας Κέρκυρας από το χωριό Μαραθιά με τερματισμό στο χωριό Πετριτή. Στη διάρκεια της πεζοπορίας θα επισκεφτούμε την «Ελιά τ’ Αγιού» στους Αργυράδες, ελαιόδεντρο με πάνω από 20 μέτρα περίμετρο βάσης, θα ανέβουμε στο Χλωμό και θα περάσουμε από Μπούκαρι και Κορακάδες.

Μήκος διαδρομής: 14 χλμ
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 4
Προσοχή: ο βαθμός δυσκολίας θα είναι 2 και όχι 1 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Ραντεβού στις 9:00 στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο παλιό λιμάνι (μπροστά από τον Μαύρο Γάτο).
Η μετάβαση και η επιστροφή θα πραγματοποιηθούν με μισθωμένο λεωφορείο.
Δεύτερο ραντεβού, για όσους μένουν στο νότο, στις 9:45 αμέσως μετά του κυκλικού κόμβου της Μεσογγής, στη στάση του ΚΤΕΛ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία (συνιστούνται ορειβατικά μποτάκια) αντιανεμικό, νερό, σνακ, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για τα μέλη του συλλόγου 5 €/άτομο και για τα μη μέλη 7 €/άτομο.
Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία του συλλόγου (Μ. Μεθοδίου 14, εντός στοάς) την Τετάρτη και την Παρασκευή 19:00-21:00 κατόπιν εξόφλησης του ποσού. Τα μέλη του συλλόγου μπορούν να κλείσουν θέση και τηλεφωνικά. Κλείσιμο θέσης μέσω μηνυμάτων δε γίνεται δεκτό.
Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κέρκυρας μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση και να εξοφλήσουν την ετήσια συνδρομή των 15 Ευρώ (ζευγάρια το δεύτερο μέλος 10€ / φοιτητές 10€).

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 6980944576 (ΠΡΟΣΟΧΗ: Το τηλέφωνο του συλλόγου είναι ανοιχτό ΜΟΝΟ τις ώρες που είναι ανοιχτά και τα γραφεία)