Περπατώντας από το Βαλανειό μέχρι τον Τρουμπέτα

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας οργανώνει την προγραμματισμένη πεζοπορία από το χωριό Βαλανιό με τερματισμό στον Τρουμπέτα. Στην διάρκεια της πεζοπορίας θα περάσουμε από το χωριό Σωκράκι, και μετά θα διασχίσουμε ένα πανέμορφο και άγριο κομματι του νησιού μας, δηλαδή την κορυφογραμμή που βρίσκεται πάνω από την Κορακιάνα και το Σκριπερό. Τοποθεσία με εκπληκτική θέα, παλιό δάσος, ξέφωτα και πυκνή βλάστηση.

Το παλιό μονοπάτι – που είχε εντελώς κλειστεί τα τελευταία χρόνια – και το οποίο ο Σύλλογος διάνοιξε με δικά του και φίλια μέσα και έκανε ξανά προσβάσιμο στους πεζοπόρους.

Μήκος διαδρομής: 14 χλμ
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 4-5


ΠΡΟΣΟΧΗ: σε μερικά τμήματα του μονοπατιού βρίσκονται ακόμα αρκετά κομμένα κλαδιά από τον πρόσφατο καθαρισμό, τα οποία απαιτούν προσοχή στην βάδιση. Καλούμε όσους διαθέτουν γάντια κηπουρικής να τα πάρουν μαζί τους για να βοηθήσουν στην απομάκρυνσή τους.

Σε ελάχιστα σημεία επίσης το έδαφος είναι δύσβατο και χρειάζεται προσοχή.

Υπεύθυνοι εξόρμησης: Στέφανος Τυχηρός και Marco Boscolo.

Οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που τους βοήθησαν στον καθαρισμό του μονοπατιού, και συγκεκριμένα τους Σπύρο Απέργη, Τάσο Δουκάκη, Νίκο Λαμπίρη, Κατερίνα Μαντζουρογιάννη και Δημήτρη Δόϊκα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Ραντεβού στις 9:00 στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο παλιό λιμάνι (μπροστά από τον Μαύρο Γάτο).
Η μετάβαση και η επιστροφή θα πραγματοποιηθούν με μισθωμένο λεωφορείο.
Δεύτερο ραντεβού, στο Ρικίνι στις 9:30.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Κατάλληλα παπούτσια και ρούχα για πεζοπορία

(ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ορειβατικά μποτάκια και μακρύ παντελόνι)

αντιανεμικό, νερό, σνακ, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή.


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για τα μέλη του συλλόγου 5 €/άτομο και για τα μη μέλη 7 €/άτομο.
Οι εγγραφές γίνονται μόνο στα γραφεία του συλλόγου (Μ. Μεθοδίου 14, εντός στοάς) την Τετάρτη και την Παρασκευή 19:00-21:00 με σχετική εξόφληση του ποσού. Τα μέλη του συλλόγου μπορούν να κλείσουν θέση και τηλεφωνικά τις ίδιες ώρες.

Κλείσιμο θέσης μέσω μηνυμάτων δε γίνεται δεκτό σε καμία περίπτωση.


Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κέρκυρας μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση και να εξοφλήσουν την ετήσια συνδρομή των 15 Ευρώ (ζευγάρια το δεύτερο μέλος 10€ / φοιτητές 10€).

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 6980944576 και στα τηλέφωνα 6972270991 (Στέφανος) και 6977308071 (Marco)

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Το τηλέφωνο του συλλόγου είναι ανοιχτό ΜΟΝΟ τις ώρες που είναι ανοιχτά και τα γραφεία).