Από μηχανής πεζός ή άλλο πεζοί & άλλο μηχανή

Την τελευταία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες μιας υπόθεσης που μας έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν.

Ο Σύλλογος μας έχει επανειλημμένα καταγγείλει – στις αρμόδιες αρχές- τη φθορά παραδοσιακών λιθόστρωτων μονοπατιών στην περιοχή των Αγίων Δέκα και του Σταυρού. Όλες οι πληροφορίες που συλλέξαμε τότε κατέτειναν στο συμπέρασμα ότι οι φθορές συντελούνταν από μηχανικά μέσα (μηχανές enduro) που κινούνταν ασύδοτα στα συγκεκριμένα μονοπάτια. Μετά από συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων μερών -με καλή πίστη- βρέθηκε συμβιβαστική λύση και (προς τιμήν τους) η χρήση αυτών από τους αναβάτες σταμάτησε.

Από νεότερη επώνυμη καταγγελία στο Facebook πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται η διεξαγωγή αγώνα enduro που θα διοργανωνόταν στην Κέρκυρα στις περιοχές αυτές από το σωματείο ΑΛΚΜΕ, πανελλήνιου μάλιστα ενδιαφέροντος. Μέχρι εδώ τίποτα το μεμπτό. Δυστυχώς όμως, μετά από σχετική αναζήτηση, διαφάνηκε ότι το εν λόγω σωματείο δεν είχε καταθέσει σχεδιάγραμμα της διαδρομής που θα ακολουθούσε ο αγώνας και δεν είχε μεριμνήσει για να λάβει τις απαραίτητες άδειες διεξαγωγής του από τις, κατά Νόμο, αρμόδιες αρχές.

Εύλογα λοιπόν θεωρούμε ότι – όταν δεν καταθέτεις σχεδιάγραμμα του αγώνα- δεν έχεις καμία διάθεση να αναλάβεις τις σχετικές ευθύνες σε περίπτωση φθοράς και καταστροφής των μονοπατιών.

Επομένως η καταγγελία που έγινε από τον κο Απέργη προληπτικά, αποδείχθηκε ότι είχε και βάση και ουσία, καθώς ο αγώνας απαγορεύθηκε. Επειδή δε κινήθηκε στο ίδιο ακριβώς πνεύμα των προηγούμενων καταγγελιών μας, εξυπακούεται ότι έχει την σαφή και αταλάντευτη στήριξη μας.