Εορταστική πεζοπορία την Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί εορταστική πεζοπορία με κούλουμα

Συγκέντρωση το πρωί 08:30 της ΚΔ στο συνήθη χώρο συγκέντρωσης στο παλιό λιμάνι (Μαύρος Γάτος) και αναχώρηση με μισθωμένο πούλμαν για το χωριό Γιαννάδες από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας. Η διαδρομή είναι: Γιαννάδες-Έρμονες- Αγ. Γεώργιος Βάτου (κορυφή του λόφου)-παραλία Μυρτιώτισσας- παραλία Γλυφάδας όπου και ο τερματισμός. Η διαδρομή είναι εύκολη και βατή στο μεγαλύτερο μέρος της με μόνη έντονη δυσκολία την ανάβαση στο λόφο πάνω από το χωριό Βάτος όπου και το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου.

Απόσταση : 9,5 χλμ
Υψ. Διαφ.:  400μ 
Βαθμός Δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: (έως) 5

Στο τερματισμό θα έχουμε χρόνο για κούλουμα (νηστίσιμο γεύμα) και πέταγμα χαρταετού σύμφωνα με το έθιμο της ημέρας. Επιστροφή στη πόλη περί τις 5-6 το απόγευμα.

Υπεύθυνος εξόρμησης: Σ. Μάθεσης 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία (συνιστούνται ορειβατικά μποτάκια)
  • αντιανεμικό,
  • νερό,
  • σνακ,
  • καπέλο,
  • μπατόν (προαιρετικά)
  • ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή.
  • Αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο (προαιρετική).

Για τα κούλουμα ο σύλλογος θα προσφέρει στους συμμετέχοντες λαγάνα (το ψωμί της ημέρας) και κρασί.  Οι συμμετέχοντες θα φέρουν μαζί τους σαρακοστιανά εδέσματα και ποτά της αρεσκείας τους. Θα πρέπει επίσης να φέρουν κύπελλο και σετ μαχαιροπήρουνα (για την αποφυγή άσκοπης χρήσης πλαστικών) Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν χαρταετό. Όσοι επίσης επιθυμούν να φέρουν μαγιώ για μια βουτιά στα νερά της Γλυφάδας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τα μέλη του συλλόγου 5 €/άτομο και για τα μη μέλη 7 €/άτομο. Όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν με ίδια μέσα το κόστος είναι 3 €/άτομο.

Εγγραφές στα γραφεία του συλλόγου (Μ. Μεθοδίου 14, εντός στοάς) την Τετάρτη 13 Μαρτίου, Πέμπτη 14 Μαρτίου και Παρασκευή 15 Μαρτίου 19:00-21:00 – πληροφορίες στο τηλ. 6980944576 ΜΟΝΟ 19:00-21:00 τις ίδιες μέρες.

Οι εγγραφές γίνονται με την εξόφληση του ποσού. Τα μέλη του συλλόγου μπορούν να κλείσουν θέση και τηλεφωνικά. Το τηλέφωνο του συλλόγου είναι ανοιχτό ΜΟΝΟ τις ώρες που είναι ανοιχτά τα γραφεία. Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κέρκυρας μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση και να εξοφλήσουν την ετήσια συνδρομή των 15 Ευρώ (ζευγάρια το δεύτερο μέλος 10€ / φοιτητές 10€).