Εγγραφείτε στην κοινή εξόρμηση με τους συλλόγους της Ηπείρου στη Ροδόπη

Ο Πεζοπορικός Σύλλογος Κέρκυρας ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην εξόρμηση που διοργανώνεται από κοινού με τους συλλόγους της περιφέρειας Ηπείρου στα δάση της μαγευτικής Ροδόπης. Στον πεζοπορικό Κέρκυρας αντιστοιχούν 10 θέσεις.

Εγγραφές τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του συλλόγου (Τετ & Παρ. 19.00-21.00). Πληροφορίες στο τηλέφωνο του συλλόγου -6980944576 τις ανωτέρω ημέρες και ώρες.

Συντονιστής: Σ. Μάθεσης – τηλ. 6972700279

Διευκρινίζεται ότι η αναχώρηση των συμμετεχόντων από τη Κέρκυρα θα γίνει νωρίς το πρωί της 21/6/24. Η επιστροφή το βράδυ της 24/6/24. Οι ακριβείς ώρες θα ανακοινωθούν μεταγενέστερο χρόνο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής.


Φέτος οι Σύλλογοι της Περιφέρειας Ηπείρου και Κέρκυρας θα πεζοπορήσουν στην οροσειρά της Ροδόπης. Οι αναβάσεις θα γίνουν στη περιοχή του Λειβαδίτη σε μια  περιοχή που φημίζεται για τα πανέμορφα δάση της.

Οι δύο βασικές διαδρομές που επιλέξαμε είναι Βαθμού Δυσκολίας 3 ενώ θα γίνουν πεζοπορίες την Παρασκευή και τη Δευτέρα.

1η ημέρα Παρασκευή 21/6:

Αναχώρηση από το λιμάνι της Κέρκυρας με το φέρρυ στις …. Συγκέντρωση με τα μέλη των άλλων συλλόγων σε προκαθορισμένο σημείο έξω από τα Ιωάννινα και αναχώρηση στις 09:00. Το απόγευμα προβλέπεται πεζοπορία περίπου 3 ωρών σε μονοπάτι που οδηγεί στα Στενά του Νέστου.  Άφιξη στο χωριό Λειβαδίτης και τακτοποίηση στα καταλύματα.

2η ημέρα Σάββατο 22/6:

Μετά το πρωινό προωθούμαστε με το λεωφορείο στο Δασικό χωριό Ερυμάνθου για να ξεκινήσουμε την ανάβαση για Γυφτόκαστρο (1.836μ) στα σύνορα με την Βουλγαρία και ακολούθως για κορυφή Μαλλιά (1.700μ). Επιστροφή από το Παρθένο Δάσος Χαϊντού, μέρος του οποίου έχει χαρακτηριστεί ως Διατηρητέο Μνημείο Φύσεως, στο δασικό χωριό.

  • βαθμός δυσκολίας 3
  • ώρες: περίπου 11
  • υψομετρική διαφορά περίπου 967μ.

3η ημέρα Κυριακή 23/6:

Αφετηρία μας είναι ο οικισμός Λειβαδίτης και πεζοπορούμε προς τον ομώνυμο πανέμορφο και μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων προς το δασικό χωριό Ερυμάνθου. Συνεχίζουμε με ανάβαση στην κορυφή ΧαΪντού (1.590μ) και επιστροφή στο δασικό χωριό.

  • βαθμός δυσκολίας 3
  • ώρες περίπου 9
  • υψομετρική διαφορά 920μ

4η ημέρα Δευτέρα 24/6: Μετά το πρωινό το λεωφορείο μας αφήνει στο γεφύρι Χαμιδιέ κοντά στην Ξάνθη από το οποίο ξεκινά προαιρετική ανάβαση στην κορυφή Αυγό 660μ. με θέα την πόλη της Ξάνθης και το Αιγαίο. Κατόπιν κατεβαίνουμε στην παλιά Ξάνθη.

  • βαθμός δυσκολίας 1
  • υψομετρική διαφορά 400μ.

Με την διαδρομή αυτή τελειώνει η εξόρμηση μας.

Οι τρεις διανυκτερεύσεις μας θα γίνουν στον ίδιο χώρο. Τα καταλύματα είναι το ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ ΞΑΝΘΗΣ και ένας χώρος διανυκτέρευσης στον οποίο υπάρχουν μόνο στρώματα. Απαραίτητος για όλους ο υπνόσακος.

Στην περιοχή δεν υπάρχουν καταστήματα για ψώνια, οπότε την τροφή για τις πορείες πρέπει να την έχουμε μαζί μας.

Στην τιμή περιλαμβάνεται ο ύπνος, το πρωινό, ένα γεύμα (χωρίς τα ποτά) που θα είναι το ίδιο για όλους και η μεταφορά.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει προκαταβολής και της χρονολογίας εγγραφής.

Κάθε σωματείο δικαιούται 10 άτομα.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 70 ευρώ.

Η τιμή διαμορφώνεται ως εξής: 185 για το καταφύγιο και 160 για τον ξενώνα.

ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Η 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Ρωμανός Καλαματιανός