Πεζοπορία Ασπρόκαβος – Αη Γόρδης Νότου

Την Κυριακή 2 Ιουνίου θα γίνει η προγραμματισμένη πεζοπορία του Συλλόγου από τον Ασπρόκαβο στον Αη Γόρδη Νότου.

Μήκος διαδρομής: ~7 χλμ
Υψομετρική διαφορά: ~ 100 μ
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 2,5
Υπεύθυνοι εξόρμησης: Μαρία Κουρή, Marco Boscolo

Η διαδρομή ξεκινάει από τον Ασπρόκαβο, περνάει από την Παναγιά Αρκουδίλα και το δάσος της, κατεβαίνει στη θάλασσα και διασχίζει όλη την ομώνυμη πανέμορφη παραλία, ακολουθώντας την ακτή μέχρι τον Αη Γόρδη Νότου, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο. Θα υπάρξει χρόνος για μπάνιο. Στον Αη Γόρδη λειτουργεί μαγαζί με καφέ και φαγητό.
Η πεζοπορία είναι εύκολη, ενδείκνυται για οικογένειες και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προπόνηση.

Σε περίπτωση που υπάρχει δυνατός νοτιάς και κύμα, που θα καθιστούν αδύνατη την διάσχιση της παραλίας, θα ακολουθήσουμε εναλλακτική διαδρομή μέχρι τον Αη Γόρδη. Σε αυτή την περίπτωση η εξόρμηση θα παραμείνει εύκολη αλλά θα προσθέτουν 2χλμ απόστασης και περίπου 150μ ανηφόρας.
.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία (συνιστούνται ορειβατικά μποτάκια) αντιανεμικό, νερό, σνακ, καπέλο, μαγιό, πετσέτα, αντηλιακό, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. Αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο (προαιρετική).

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:
Ραντεβού στις 9:00 στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο παλιό λιμάνι (μπροστά από τον Μαύρο Γάτο). Η μετάβαση και η επιστροφή θα πραγματοποιηθούν με μισθωμένο λεωφορείο.
Δεύτερο ραντεβού, για όσους μένουν στο νότο, στις 9:45 στο περιφερειακό Λευκίμμης έξω από το Lidl.
Επιστροφή στην πόλη το μεσημέρι.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για τα μέλη του συλλόγου 5 €/άτομο και για τα μη μέλη 7 €/άτομο.
Εγγραφές στα γραφεία του συλλόγου (Μ. Μεθοδίου 14, εντός στοάς) την Τετάρτη 22, Τετάρτη 29 και την Παρασκευή 31 Μαΐου 19:00-21:00 – πληροφορίες στο τηλ. 6980944576 ΜΟΝΟ 19:00-21:00 τις ίδιες μέρες.

Οι εγγραφές γίνονται με την εξόφληση του ποσού. Τα μέλη του συλλόγου μπορούν να κλείσουν θέση και τηλεφωνικά. Το τηλέφωνο του συλλόγου είναι ανοιχτό ΜΟΝΟ τις ώρες που είναι ανοιχτά τα γραφεία.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κέρκυρας μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση και να εξοφλήσουν την ετήσια συνδρομή των 15 Ευρώ (ζευγάρια το δεύτερο μέλος 10€ / φοιτητές 10€).

Φωτογραφία: A. Alishevskikh, WikiCommons