Έναρξη εγγραφών για την ανάβαση στην Τραπεζίτσα

Είναι ανοικτές οι εγγραφές για την προγραμματισμένη ανάβαση του Συλλόγου μας στην Τραπεζίτσα την Κυριακή 9 Ιουνίου, με αφετηρία την Κόνιτσα Ιωαννίνων.

Επισημαίνεται ότι για οργανωτικούς λόγους, η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί αυθημερόν και όχι σε διήμερο όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα εξορμήσεων του συλλόγου.

Η Τραπεζίτσα είναι ο ορεινός όγκος ο οποίος μαζί με την οροσειρά της Τύμφης στα νότια σχηματίζει την εντυπωσιακή χαράδρα του ποταμού Αώου. Στους πρόποδες της στα δυτικά βρίσκεται αμφιθεατρικά κτισμένη η πόλη της Κόνιτσας με το πολύ γνωστό γεφύρι της. Το σημείο εκκίνησης είναι περίπου 2 χλμ έξω από την Κόνιτσα στην επαρχιακή οδό προς Δίστρατο, απέναντι από περιφραγμένο γήπεδο. Η διαδρομή θα γίνει από έντονα ανηφορικό μονοπάτι μέσα σε πυκνό πευκοδάσος το οποίο φτάνει μέχρι την κορυφή σε υψόμετρο 2.022μ.

Μήκος Διαδρομής: 10χλμ
Υψομετρική διαφορά: ~ 1150μ ↑
Βαθμός δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: 7
Αρχηγοί πορείας: Ανδρέας Ρέγγιος , Marco Boscolo

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Ορειβατικά μποτάκια
(Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η συμμετοχή με απλά αθλητικά παπούτσια)
Ορειβατικά μπατόν
Αδιάβροχο – αντιανεμικό
Ρουχισμός ανάλογα με τον καιρό και κατάλληλος για την εποχή
Νερό 1,5 lt
Καπέλο
Αντηλιακό
Γυαλιά ηλίου
Σνακς
Φακός (κατά προτίμησης μετώπου)
Αλλαξιά ρούχων
Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο

Η αναχώρηση από την Κέρκυρα θα γίνει με το πρώτο δρομολόγιο πλοίου της ημέρας, στις 6:00. Ο καθένας πρέπει να φροντίσει μόνος του για τα ακτοπλοϊκά του εισιτήρια.
Η μετάβαση στην Κόνιτσα θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο.
Σε περίπτωση που οι συμμετοχές είναι λιγοστές, θα μετακινηθούμε με τα ΙΧ μας.
Όποιος επιθυμεί να διανυκτερεύσει στην Ηγουμενίτσα θα πρέπει να βρίσκεται στο λιμάνι στο σημείο άφιξης του πλοίου από την Κέρκυρα.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ή να ακυρωθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 18€ Ευρώ ανά άτομο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η εξόρμηση αφορά μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του Π.Ο.Σ. Κέρκυρας (ή άλλου ορειβατικού συλλόγου) και οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.
Οι συμμετοχές δηλώνονται στα γραφεία του Συλλόγου με την εξόφληση του ποσού (Μ. Μεθοδίου 14, εντός στοάς) κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 19:00-21:00.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 6980944576 (ΠΡΟΣΟΧΗ: Το τηλέφωνο του συλλόγου είναι ανοιχτό ΜΟΝΟ τις ώρες που είναι ανοιχτά και τα γραφεία).

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ
Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κέρκυρας μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση και να εξοφλήσουν την ετήσια συνδρομή των 15€ (ζευγάρια το δεύτερο μέλος 10€ / φοιτητές 10€).

Υπεύθυνοι της εκδρομής: Ανδρέας Ρέγγιος και Marco Boscolo