Ανοιχτές οι εγγραφές για το τριήμερο στα Μετέωρα

Είναι ανοικτές οι εγγραφές για την τριήμερη εξόρμηση της Καθαράς Δευτέρας στα Μετέωρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 29 Φλεβάρη

Ραντεβού στις 14:30 στα εκδοτήρια του λιμανιού της Κέρκυρας όπου θα μας περιμένει μισθωμένο λεωφορείο για να αναχωρήσουμε με καράβι στις 15:15.

Τα πρώτα 40 άτομα που θα γραφτούν θα μείνουν στον ξενοδοχείο «Ζόζας»  (σε δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια) στο Καστράκι Καλαμπάκας , τα τελευταία 10 σε τετραθέσια τροχόσπιτα (με θέρμανση και δίκλινα κρεβάτια) στο διπλανό Κάμπινγκ «Βράχος»

Κυριακή 1 Μαρτίου

Πρωινό και πεζοπορία στα Μετέωρα. Η διαδρομή περνάει ανάμεσα στα βράχια κυρίως σε μονοπάτια. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. Στη διάρκεια της πορείας θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε τρία μοναστήρια (Μεγάλο Μετέωρο, Βαρλάαμ και Αγ. Τριάδα). Επιστροφή το απόγευμα στο Καστράκι

Μήκος διαδρομής: ~ 14 χλμ
Υψομετρική διαφορά: ~ 650 μ ↑
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 7-8 μαζί με τις στάσεις.

Δευτέρα 2 Μαρτίου

Όσοι έχουν εξοπλισμό και προηγουμένη εμπειρία αναρρίχησης θα περάσουν την ημέρα στα Μετέωρα στα αναρριχητικά πεδία της περιοχής.
Η υπόλοιπη ομάδα θα μεταφερθεί με λεωφορείο στη λίμνη Πλαστήρας, όπου θα γίνει  μια εύκολη πεζοπορία και θα θα υπάρξει δυνατότητα για συμμετοχή σε υπαίθριες δραστηριότητες (ιππασία,  τοξοβολία,  χαρταετοί,  ποδήλατο…)Επιστροφή στην Κέρκυρα το βράδυ με καράβι από Ηγουμενίτσα στις 20:30
ΠΡΟΣΟΧΗ: τα δρομολόγια των πλοίων ενδέχεται να υποστούν μεταβολές.

Αρχηγοί εξόρμησης: Marco Boscolo, Κατερίνα Μαντζουρογιάννη, Στέφανος Τυχηρός

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

80€ για τη διαμονή στο ξενοδοχείο.60€ για τη διαμονή σε τροχόσπιτο.Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η διαμονή (2 νύχτες με πρωινό), η μετάβαση με λεωφορείο και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Ορειβατικά μποτάκια(Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η συμμετοχή με αθλητικά παπούτσια)
  • Ορειβατικά μπατόν
  • Αδιάβροχο – αντιανεμικό
  • Σκούφος
  • Γάντια
  • Ρουχισμός ανάλογα με τον καιρό και κατάλληλος για την εποχή
  • Νερό 1,5 lt
  • Φακός κεφαλής 
  • Αντηλιακό
  • Γυαλιά ηλίου
  • Σνακς
  • Αλλαξιά ρούχων
  • Αναρριχητικός εξοπλισμός για όσους θα κάνουν αναρρίχηση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η εξόρμηση αφορά μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του Π.Ο.Σ. Κέρκυρας (ή άλλου ορειβατικού συλλόγου). Οι συμμετοχές δηλώνονται στα γραφεία του Συλλόγου (Μ. Μεθοδίου 14, εντός στοάς) κάθε Τετάρτη και Παρασκευή (εκτός από Παρασκευή 14/2) 19:00-21:00 κατόπιν εξόφληση του ποσού.Όσα μέλη διαθέτουν ΜΑΝ, μπορούν να το δηλώσουν στην εγγραφή για την επιστροφή του μεταφορικού ισοδύναμου.
Δεν θα γίνονται δεκτές κρατήσεις μέσω μηνυμάτων ή social media.

Τα μέλη που αδυνατούν να έρχονται στο γραφείο μπορούν να κλείσουν θέση και τηλεφωνικά τις ίδιες ώρες και ημέρες. ΠΡΟΣΟΧΗ: σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, δήλωση συμμετοχής σημαίνει αποδοχή του κόστους της εκδρομής.Δυνατότητα ακύρωσης υπάρχει μέχρι την Τετάρτη 26 το βράδυ στις 20.00. Μετά από αυτό το χρονικό σημείο η ακύρωση θα σημαίνει και χρέωση του μέλους, εφόσον δεν υπάρξει δυνατότητα διάθεσης της θέσης του από σχετική λίστα αναμονής. Το μέλος ΔΕΝ θα μπορεί πλέον να λάβει μέρος σε μελλοντικές εξορμήσεις του Συλλόγου εάν προηγουμένως δεν τακτοποιήσει την οικονομική του δέσμευση- εκκρεμότητα.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 6980944576 (ΠΡΟΣΟΧΗ: Το τηλέφωνο του συλλόγου είναι ανοιχτό ΜΟΝΟ τις ώρες που είναι  ανοιχτά και τα γραφεία), καθώς και στο 6977308071 (Marco),  6977144216 (Κατερίνα),  697270991 (Στέφανος).Τα τηλέφωνα των αρχηγών είναι ΜΟΝΟ για παροχή πληροφοριών και διευκρινήσεων. Δεν θα γίνονται τηλεφωνικές κρατήσεις σε αυτούς τους αριθμούς.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κέρκυρας μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση και να εξοφλήσουν την ετήσια συνδρομή των 15 Ευρώ (ζευγάρια το δεύτερο μέλος 10€ / φοιτητές 10€).