Σταυρός

Ενημέρωση (25/10, ώρα 8:00)

Η πεζοπορία θα γίνει κανονικά

Σε συνδιοργάνωση με την ομάδα Goats Trail Corfu.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 θα γίνει η προγραμματισμένη πεζοπορία του Συλλόγου στον Σταυρό.

Ομάδα Α

Μήκος διαδρομής: ~7,5 χλμ
Υψομετρική διαφορά: ~ 350μ
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 3-4

Ομάδα Β

Μήκος διαδρομής: ~10 χλμ
Υψομετρική διαφορά: ~ 650μ
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 4-5

Υπεύθυνοι εξόρμησης: Μιχάλης Παππάς, Marco Boscolo

Η διαδρομή ξεκινάει από τα Δαφνάτα και θα κατέβει στο χωριό Στρογγυλή, περνώντας από την μνημειακή “Ελιά της Ευδοκίας” (με ηλικία περίπου 1120 ετών). Λίγο μετά οι δύο ομάδες θα χωριστούν.

Η ομάδα Α θα ανέβει μέχρι το ξωκλήσι του Παντοκράτορα και από εκεί στον Σταυρό. Η πεζοπορία είναι εύκολη και κατάλληλη για όλους.

Η ομάδα Β θα επιστρέψει περνώντας επίσης από το ξωκλήσι του Παντοκράτορα, αλλά αφού θα έχει περάσει πρώτα με μεγαλύτερη διαδρομή από την απότομη δασώδη πλαγιά πάνω από το Τσάκι. Το μονοπάτι είναι πιο δύσβατο και η ανηφόρα σε μερικά σημεία απότομη.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία (συνιστώνται ορειβατικά μποτάκια) αντιανεμικό, νερό, σνακ, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή, μπατόν.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Ραντεβού στις 9:00 στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο παλιό λιμάνι (μπροστά από τον Μαύρο Γάτο) ή στις 9:30 στον Σταυρό (Δαφνάτα) έξω από το Kostas Cafe Snack Bar, όπου βρίσκεται η κόκκινη Αγγλική τηλεφωνική καμπίνα. Η μετακίνηση θα γίνει με τα ιδιωτικά μας μεταφορικά μέσα, και τηρώντας τα μέτρα πρόληψης για το Covid-19.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κέρκυρας μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση και να εξοφλήσουν την ετήσια συνδρομή των 15 Ευρώ (ζευγάρια το δεύτερο μέλος 10€ / φοιτητές 10€). Εγγραφή μπορείτε να πραγματοποιήσετε και στην πεζοπορία. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 6980944576.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το τηλέφωνο του συλλόγου είναι ανοιχτό ΜΟΝΟ τις ώρες που είναι ανοιχτά και τα γραφεία (Τετάρτη 19:00-21:00)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς τον Σύλλογο σε συνεννόηση με τα μέλη του Δ.Σ