Ανακοίνωση για την υπόθεση του Ερημίτη

Η υπόθεση του Ερημίτη απασχολούσε και απασχολεί την επικαιρότητα στο νησί μας.

Καθένας από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ή της κεντρικής εξουσίας έβαλε – με τις πράξεις και κυρίως με τις παραλείψεις του- το δικό του «λιθαράκι» για να διαμορφωθεί η σημερινή κατάσταση. Δεν είναι τώρα η ώρα της απόδοσης ευθυνών.

Όμως, η είδηση της σύλληψης περιπατήτριας στην περιοχή του Ερημίτη μας ανησύχησε και μας προβλημάτισε βαθιά. Θεωρούμε χρέος μας να επέμβουμε και να καταστήσουμε σαφές προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι παρακολουθούμε άγρυπνα και με έκδηλη ανησυχία τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας διοργανώνει επί σειρά ετών δράσεις πεζοπορίας στα μονοπάτια και στις διαδρομές του Ερημίτη καθώς και ετήσιου καθαρισμού των ακτών του. Για να γίνουμε σαφέστεροι: δεν γνωρίσαμε χθες την περιοχή. Δεν αγαπήσαμε όψιμα το περιβάλλον. Ήμασταν εκεί, παρόντες με τις δυνάμεις μας για ένα πιο καθαρό περιβάλλον και ένα καλύτερο αύριο και θα συνεχίσουμε αδιάλειπτα να έχουμε παρουσία στο χώρο. Τυχόν καταστροφές των μονοπατιών και των διαδρομών που υπάρχουν παλαιόθεν στο χώρο δεν θα γίνουν ανεκτές.

Επίσης η άρνηση διέλευσης περιπατητών και φυσιολατρών αποτελεί για εμάς casus belli. Έχουμε όλη την καλή διάθεση και την απαιτούμενη πείρα και τεχνογνωσία να συνεργαστούμε με φορείς ιδιωτικούς ή δημόσιους πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν δεχόμαστε όμως να «έρθουν τα άγρια για να διώξουν τα ήμερα» από κανέναν/καμία και για κανένα λόγο ή αιτία.

Ο Ερημίτης δεν είναι μόνος του.