Πεζοπορώ και παίζω Pro!!!

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 θα γίνει η προγραμματισμένη πεζοπορία του Συλλόγου μας στις Νυμφές και συμμετοχή στις εκδηλώσεις του 2o Nymfes Waterfall trail και στην συναυλία των Locomondo που θα ακολουθήσει.

Η διαδρομή έχει αφετηρία την πλατεία των Νυμφών. Διασχίζει τα στενά σοκάκια του χωριού κατηφορίζει μέσα από μονοπάτια προς τον Πλάτωνα Νυμφών και φτάνει στην εκκλησία του Άι Γιώργη.

Από εκεί ξεκινάει η ανάβαση του αγώνα με εναλλαγές τερέν με προορισμό το Ασκηταριο Νυμφων. Στη συνέχεια συναντά κατηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στις Νεροτρουβιές και διασχίζει κατά μήκος το ποτάμι. Αμέσως μετά το πέρασμα του ξύλινου γεφυριού συνεχίζεται η ανάβαση μέσω δασικών δρόμων προς τον τερματισμό και πάλι στην πλατεία του χωριο .

Μήκος διαδρομής: 11,5 χλμ
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 3-4
Υψομετρική διαφορά: 350 μέτρα.
Υπεύθυνος εξόρμησης: Δ.Σ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ραντεβού στις 10:15 στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο παλιό λιμάνι (μπροστά από τον Μαύρο Γάτο) όπου θα μας περιμένει μισθωμένο λεωφορείο.

Έναρξη πεζοπορίας στις Νυμφές 11:15.

Τερματισμός στην πλατεία του χωριού όπου θα παραμείνουμε για να απολαύσουμε καλό φαγητό, μια κρύα μπύρα και loco μουσική.

Αναχώρηση με το τέλος της συναυλίας (περίπου 21:00 μ.μ.).

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

  • Κατάλληλα άνετα παπούτσια για πεζοπορία (συνιστώνται ορειβατικά μποτάκια)
  • Ορειβατικά μπατόν (προαιρετικά)
  • Ρουχισμός ανάλογα με τον καιρό
  • Νερό 1 λίτρο
  • 3-4 Σνακς
  • Καπέλο
  • Αντιανεμικό μπουφάν

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

15€/άτομο. Περιλαμβάνει μετακίνηση και επιστροφή, φαγητό και αναμνηστικό μπλουζάκι.

Το μπλουζάκι θα παραδοθεί στο Σύλλογο και θα διανεμηθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές γίνονται μόνο στα γραφεία του συλλόγου (Μ. Μεθοδίου 14, εντός στοάς) την Τετάρτη και την Παρασκευή 19:00-21:00 με σχετική εξόφληση του ποσού.

Τα ταμειακώς εντάξει μέλη του συλλόγου μπορούν να κλείσουν θέση και τηλεφωνικά τις ίδιες ώρες.

Κλείσιμο θέσης μέσω μηνυμάτων ή mail δε γίνεται δεκτό σε καμία περίπτωση.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κέρκυρας μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση και να εξοφλήσουν την ετήσια συνδρομή των 15€ (ζευγάρια το δεύτερο μέλος 10€ / φοιτητές 10€).

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 6980944576 και στο 6972270991 (Στέφανος Τυχηρός). (ΠΡΟΣΟΧΗ: Και οι δύο αριθμοί είναι ανοιχτοί ΜΟΝΟ τις ώρες που είναι ανοιχτά και τα γραφεία).