Εξ´ορμηση στα δάση της μαγευτικής Ροδόπης (29/04 – 2/5/2023)

Προσοχή! Αλλαγή στις ημερομηνίες από το αρχικό πρόγραμμα του συλλόγου.

Μια μοναδική εξόρμηση. Θα περιηγηθούμε σε καταπράσινα δάση, με πανύψηλα δέντρα, αμέτρητα ρυάκια και μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Θα διαμείνουμε σε καταφύγιο σε μικρό οικισμό, σε μεγάλο υψόμετρο. Θα φτάσουμε σε κορυφές καταπληκτικής θέας. Εμπειρίες και εικόνες που θα μείνουν για πάντα.

Πρόγραμμα

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Συγκέντρωση το πρωί στο λιμάνι και αναχώρηση με προορισμό τον οικισμό Λειβαδίτης, σε υψόμετρο 1200μ. στο νομό Ξάνθης. Ενδιάμεση στάση στα στενά του ποταμού Νέστου, τοποθεσία μεγάλου φυσικού κάλλους.

Στενά Νέστου

Αφιξη στον οικισμό το βράδυ, τακτοποίηση και δείπνο στο καταφύγιο όπου θα διαμείνουμε.

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Αναχώρηση από το καταφύγιο πεζή προς καταρράκτη ¨Λειβαδίτη, τον υψηλότερο στα Βαλκάνια.

Καταρράκτης Λειβαδίτη

Στη συνέχεια πορεία προς το δασικό χωριό Ερύμανθου και προς την κορυφή Χαϊντού, (ή Δρυμός) με υψος 1617μ. και εκπληκτική θέα. Επιστροφή στο δασικό χωριό και με το πούλμαν στο καταφύγιο. Πορεία 21χλμ. υψομ διαφορά 1050μ. ώρες πορείας 8-9 σε βατά μονοπάτια.

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Αναχώρηση με το πούλμαν για το δασικό χωριό, απ΄όπου θα ξεκινήσουμε την πορεία προς την κορυφή Γυφτόκαστρο με ύψος 1828μ. που αποτελεί την υψηλότερη κορυφή του ελληνικού τμήματος της οροσειράς της Ροδόπης.

Προς κορυφή Γυφτόκαστρο

Η διαδρομή στο τελευταίο τμήμα της κινείται κατά μήκος της συνοριακής γραμμής Ελλάδας-Βουλγαρίας. Πορεία 22χλμ. υψομ. διαφορά 1500μ. ώρες πορείας 8, σε βατά μονοπάτια.

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Αναχώρηση για επιστροφή στη Κέρκυρα με ενδιάμεση στάση στα Λουτρά Πόζαρ για ανάπαυση και ζεστό ιαματικό μπάνιο για όσους το επιθυμούν.

Εξοπλισμός

Θα ανακοινωθεί ξεχωριστή λίστα με τον εξοπλισμό που απαιτείται. Πρόκειται για τον συνήθη εξοπλισμό πεζοποριών και δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός. Για τις πεζοπορικές διαδρομές χρειάζεται καλή γενική φυσική κατάσταση.

Συμμετοχές – Κόστος – Εγγραφές

Μπορούν να συμμετάσχουν μόνο ταμειακώς εντάξει μέλη του συλλόγου. 

Το κόστος συμμετοχής εκτιμάται στα 170€ και περιλαμβάνει: Μεταφορικά, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό και 3 πλούσια γεύματα. Δεν περιλαμβάνονται ποτά. Το ακριβές κόστος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

Οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του συλλόγου τις ημέρες και ώρες λειτουργίας. (Τετάρτη και Παρασκευή 7-9μμ). Οι εγγραφές θα συνοδεύονται από προκαταβολή 50€

Πληροφορίες

  • Σπ. Μάθεσης- Αρχηγός εξόρμησης- 6972700279
  • Αγγ. Μηνά  – 6946712380
  • Πεζοπορικός Σύλλογος – 6980944576 (τις ώρες λειτουργίας)