Άνοιξαν οι εγγραφές για την χαράδρα του Αώου προς την Μονή Στομίου

Είναι ανοικτές οι εγγραφές για την έκτακτη πεζοπορία του Συλλόγου μας στη χαράδρα του Αώου προς τη Μονή Στομίου την Κυριακή 9 Ιουνίου με αφετηρία την Κόνιτσα Ιωαννίνων.

Επισημαίνεται ότι για οργανωτικούς λόγους, η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την προγραμματισμένη ανάβαση του Συλλόγου στην Τραπεζίτσα και η μετακίνηση θα γίνει με το ίδιο μισθωμένο λεωφορείο.

Η διαδρομή είναι κατάλληλη για πεζοπόρους όλων των δυνατοτήτων.

Ξεκινάει από το ιστορικό μονότοξο γεφύρι της Κόνιτσας και κινείται μέσα στην εντυπωσιακή χαράδρα του Αώου σε χωματόδρομο ακριβώς δίπλα στο ποτάμι και σε όμορφο μονοπάτι με θέα τις επιβλητικές βόρειες ορθοπλαγιές της Τύμφης από τη μία πλευρά, και την δασωμένη μέχρι την κορυφή Τραπεζίτσα από την άλλη. Προορισμός είναι η Μονή Στομίου η οποία βρίσκεται κτισμένη σε ύψωμα εντός της χαράδρας με εκπληκτική θέα προς το ποτάμι και τα βουνά που την περιτριγυρίζουν. Μετά το τέλος της πορείας θα υπάρχει χρόνος για φαγητό στην Κόνιτσα. Η επιστροφή θα γίνει το βράδυ μαζί με τα μέλη της ομάδας ανάβασης στην Τραπεζίτσα.

Οποιος θέλει μπορεί να φέρει μαγιό, για μια δροσιστική βουτιά στο ποτάμι επιστρέφοντας από τη μονή.

Μήκος Διαδρομής: 10χλμ
Υψομετρική διαφορά: ~ 270μ ↑
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 4

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Ορειβατικά μποτάκια
(Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η συμμετοχή με απλά αθλητικά παπούτσια)
Ορειβατικά μπατόν (προαιρετικά)
Αδιάβροχο – αντιανεμικό
Ρουχισμός ανάλογα με τον καιρό και κατάλληλος για την εποχή
Νερό 1,5 lt
Καπέλο
Αντηλιακό
Γυαλιά ηλίου
Σνακς
Φακός
Αλλαξιά ρούχων
Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο

Η αναχώρηση από την Κέρκυρα θα γίνει με το πρώτο δρομολόγιο πλοίου της ημέρας, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο καθένας πρέπει να φροντίσει μόνος του για τα ακτοπλοϊκά του εισιτήρια.
Η μετάβαση στην Κόνιτσα θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο.
Σε περίπτωση που οι συμμετοχές είναι λιγοστές, θα μετακινηθούμε με τα ΙΧ μας.
Όποιος επιθυμεί να διανυκτερεύσει στην Ηγουμενίτσα θα πρέπει να βρίσκεται στο λιμάνι στο σημείο άφιξης του πλοίου από την Κέρκυρα.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ή να ακυρωθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 18€ Ευρώ το άτομο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η εξόρμηση αφορά μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του Π.Ο.Σ. Κέρκυρας (ή άλλου ορειβατικού συλλόγου) και οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.
Οι συμμετοχές δηλώνονται στα γραφεία του Συλλόγου με την εξόφληση του ποσού (Μ. Μεθοδίου 14, εντός στοάς) κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 19:00-21:00.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 6980944576 (ΠΡΟΣΟΧΗ: Το τηλέφωνο του συλλόγου είναι ανοιχτό ΜΟΝΟ τις ώρες που είναι ανοιχτά και τα γραφεία).

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ
Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Κέρκυρας μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση και να εξοφλήσουν την ετήσια συνδρομή των 15€ (ζευγάρια το δεύτερο μέλος 10€ / φοιτητές 10€).

Στη φωτογραφία η Μονή Στομίου όπως φαίνεται καθώς προσεγγίζουμε από τη χαράδρα του Αώου.

Αρχηγός πορείας: Ερωτόκριτος Αλαμάνος